Спорт

«Фарбовані яйця» Луческу

Ну що, схоже, «Динамо» вже випало з боротьби за чемпіонство, вчергове втративши очки в матчі проти львівського «Руху». Відставання від «Шахтаря» вже 9 очок при 1 грі в запасі у гірників. І якщо в наступній грі «Динамо» програє «Шахтарю» — боротиметься лише за 3 місце із «Зорею». А на початку сезону саме “Динамо” спеціалісти вважали фаворитом. Бо у порівнянні з іншими клубами, йому найбільше вдалося зберегти склад. Навпаки, “Шахтарю” пророкували провал через втрату бразильців, які визначали гру команди. А воно он як вийшло.

Чому так?
Як на мене, справа в тренері. Я був категоричним противником купівлі задешево престарілого Луческу, якому аби куди приткнутися. Виявилося, що «король голий». Він ще сяк-так вміє грати з командами, де є якісні гравці, а от коли вони не переважають суперників — тупо «зливається» і «здувається». Це не той таки Йовічевіч, заслуга якого в утриманні “Шахтаря” вгорі турнірної таблиі, і не Кучер, який з “Дніпром” йде другим, і не Патрік ван Леувен, який тримає “Зорю” третьою, хоча вона взагалі обновилася відсотків на 90.

Лучкску — посередній тренер з величезним его. У нього в поразках винні усі: судді, гравці, адміністрація команди та власники — тільки не він. Напевне, це його «лебедина пісня». Нагадаю, 77-річний Луческу — є найстарішим футбольним тренером світу в елітному дивізіоні.

Уболівальникам «Динамо» залишається лише подякувати Суркісу за такого цінного «кадра».

Павло Бондаренко

P.S.
Луческу — великий тренер, але його час сплив.

Герман Литвинов

А що виграв “великий тренер”? Порівняйте його хоча б з Манчині. Не кажучи вже про Гвардіолу, Ліппі, Саккі, Кройфа, Фергюсона, Міхелса, Анчелотті, Трапаттоні, Моуріньо, Зідана, Дешама та десятків інших. От Лобановський в десятці кращих світових тренерів значиться, а вашого «великого» там нема. Бо 2 «золота» чемпіонату Туреччини, перемоги в чемпіонаті Румунії та України і по 1 кубку УЄФА та Суперкубку — то ні про що. Чувак показав усе свої гниле нутро, коли його взяли на 6 місяців покермувати “Інтером”. Але він навіть півроку не протягнув — вигнали, мов собаку через 3 місяці, бо провалив усе що можна і головне — зруйнував команду морально, де були такі зірки як Роналду, Жілберто, Саморано, Шиміч, Сімеоне, Баджо, Дзанетті, Пальюка, Джоркаєфф.
Натомість “великий тренер” оголосив, що вони усі нікчеми й бездари, які не розуміють його геніальних думок. А ще — взагалі італійський футбол нікчемний, недостойний його генія. У Туреччині, до слова, цей “геній” також довго не затримувався ані в “Галатасараї”, ані в “Бешикташі”, залишаючи після себе руїни, особливо у моральному плані. І всюди у нього були винні хтось, але не він.

Павло Бондаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *