Спорт

Пустеля після Шеви

Сьогодні збірна України з футболу знову продемонструвала «клас». Можете мене лаяти, обзивати негарними словами. Але я залишаюся при своєму. Давно казав: наскільки Шевченко був геніальним гравцем, настільки як тренер він нуль. Цілковитий. І залишив своїм наступникам команду-нуль. І нема чого йому співати дифірамби за Євро. Там нам просто по-щас-ти-ло.

Згадуємо поразку від Нідерландів, які грали з нами в режимі економії сил. Згадуємо «валідольний» матч із заштатною Північною Македонією, який цілком могли програти. Згадуємо ганебний «вліт» без варіантів, в «одну хвіртку» європейському «середнячкові» Австрії. У 1/8 фіналу ми дивом вповзли за рахунок інших. Ди-вом. Яке дехто хотів подати як «стратегічний розрахунок» Шевченка, шоб на Італію не потрапити.

Потім був такий само «валідольний» матч зі шведами, яким раніше ми майже ніколи не поступалися. На жилах і неймовірному фарті той матч «витягли». А потім був тупий безпросвітній «вліт» англійцям. За абсолютно незрозумілих кадрових рішень Шевченка. У нього в усіх матчах були рішення кадрові «геніальні», на кшталт впертого пхання в «основу» Миколенка, який «провалював» матч за матчем. З англійцями (!) замість травмованого центрального захисника випустив атакувального хава. В результаті отримали три голи з «другого поверху». Геніально.
Ото й усе «досягнення».

Но дифірамби співали. Й ігнорували холоду водичку, яку лили об`єктивні уболівальники. Про нічию 1:1 з фінами. Про нічию 1:1 з казахами удома у відборі на ЧС. Про те, що за 5 років під орудою Шевченка збірна зіграла 52 матчі, в яких перемогла лише 25 разів і 14 разів програла. Усіх зачарували результати матчів з Португалією у відборі. Ніхто не хотів бачити, що португези «нульові», що й довела їхня гра на Євро.

Це майже такий само поганий показник, як у іншого «тренерського генія», містера «Кемон, плей» Блохіна. Це гірше, ніж у Маркевича, Сабо, Михайличенка, Заварова. І це Шеві ще пощастило мати футболістів європейського рівня, яких не мали його попередники: Малиновського, Зінченка, Ярмоленка, Коваленка… Щоб він без них робив?

І от сьогодні ми знову зганьбилися.
Пропустивши на останніх секундах матчу, вдруге зіграли з казахами унічию 2:2. Два голи від збірної Казахстану, усі гравці яких коштують у 5 разів менше, ніж вічно «перспективний» Циганков. Могли й програти.

Наразі після 4 ігор збірна України посідає в групі 2 місце з 4 очками. Фіни йдуть на третьому з 2 очками, але вони зіграли лише 2 гри. З групи напряму до фіналу ЧС виходить 1 команда. Це буде Франція. Друга гратиме у стикових матчах і на сьогодні так виходить, що це буде Фінляндія. А ми… Зараз 7 шансів з 10 що «пролітаємо».

Окрема дяка АУФ за призначення Петракова, який ніколи в житті не тренував на дорослому рівні — лише молодіжні команди. Та в нього я б камінь кинув у останню чергу — він на посаді головного тренера збірної лише 2 тижні. Пустелю за собою залишив Шевченко після 5 років кермування. Очевидно ніхто з топових тренерів і не хоче братися за цю невдячну справу після нього.

Бідний Петраков, уявляю як його зроблять цапом-відбувайлом…

Павло Бондаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *