Спорт

«Рьобрішкі» в капусті

Нарешті напишу про футбол на основі дописів Фейсбуку. Я не люблю футбол. Це світоглядне. Бо нелюбов до борщу і вареників – трошки інше. Ці страви я не перетравлюю просто. І варені овочі, особливо капуста з «рьобрішками»… Біля мене краще не стояти за такого меню…

Але до футболу.

Абсолютно, цілковито безглузде дійство. Те саме, що Джойс в літературі. До культури стосунку не має, бо пісатєль дивиться футбол, але футболіст не знає нічого про Розстріляне Відродження, наприклад. Маю на увазі українських футболістів. Це як фемінізм українського обряду, специфічний.

Я переконаний, що в інших країнах футболісти якщо не читали, то знають, хто такий Марк Твен, Александр Дюма, Еріх Марія Ремарк, і старий Гем. Звісно, мені зараз накидають два прізвища футболістів, які знають і читали Івана Яковича Франка. Але за межами України в цивілізований бік футболісти з повагою ставляться до культури. В Україні ж футболісти давно, ще з часів геніального тренера Лобановського, забили на все гуй.

Приклад – Олег Блохін. Ватник ватний. І вихованець же Лобановського. Коротше: перейматися слід не футболом. А розвитком культури всередині країни і, що важливіше, розумінням того, що без ЗСУ все це неможливе. Тому футбол – це джойс. Беззмістовна херь. Яка нічого не формує.

Андрій Кокотюха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *