Суспільство

«Червона книга» не рятує

Як не печально, але те, що вносять до «Червоної книги», гине швидшими темпами, ніж те, на що дозволено полювати…

По-перше, мисливські господарства не зацікавлені в збереженні та підтриманні популяції «червонокнижних» тварин – то є, так би мовити, ринок, і звинувачувати лише бізнес у тому — невдячна річ!

По-друге, і найголовніше — відсутнє адекватне покарання за браконьєрство. Адже не є таємницею, що більшість браконьєрів – це люди заможні, з дорогими тепловізорами, рушницями, технікою та безпілотниками. Саме під них наші мандаторії в парламенті залишили законодавчі лазівки, які дозволяють залишати подібні речі безкарними. Та й мізерні штрафи не зупиняють кровожерливих бракош.

Вихід один — ПОСИЛИТИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА НЕЗАКОННЕ ПОЛЮВАННЯ!

І тут далеко ходити не треба, поруч хороший приклад — Республіка Білорусь! Там тільки за увімкнені фари в мисливських угіддях і відмову зипинитись на вимогу єгеря — конфіскація транспортного засобу. За незаконно добуту тварину — реальні тюремні терміни.

Тому, шановні нардепи, переймайте досвід, бо скоро 2 мільйони бракош виб’ють до ноги всю українську фауну.

Повернемось до наших лосів!
Нагадаю, 2 листопада на Чернігівщині, в районі села Омбиш (угіддя Борзнянського лісгоспу) виявили тіло вбитого молодого самця лося. Вік — 2,5 років.

Розтин, який проводило три ветеринари, виявив залишки свинцевої кулі. Кулю шукали металошукачем. Всі нутрощі перебиті. Стріляли гладкоствольною рушницею. Це означає, що жодна експертиза нічого не доведе…

Віталій Назаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *