Суспільство

Дві миті — Смерті та Оргазму — на тлі клітин «надмірності»

Професор Колумбійського університету, великий мислитель сучасності Роберт Турман вважає, що причина хворобливої ситуації з людством – у надміру нездорового здоров’я, в наддостатку життя. Коли трофобластичні клітини-паразити розмножуються з незмірною силою. Тобто вони ростут там, де їм не слід рости.

Це спричинене екологічним зламом у природі і змінами екології душі. Простіше – непомірним зростанням еgо. Кожна людина вважає себе важливішою за всіх інших і більш значимою, ніж інші істоти світу. Будда казав: якщо ви вважаєте, що стоїте понад законами видимого й невидимого світу, ви приречені на страждання. Адже свідомо обмежуєте вашу реальність ілюзією вашого роздутого еgо.

Тобто ми закриваємо для себе енергію щастя, яка закодована в кожній здоровій молекулі нашого тіла. Тоді й починається інтенсивне розмноження нездорових клітин «надмірності».

Отже, у всьому – чуття міри, передусім у мисленні і в усіх п’яти відчуттях. У кожній клітинці. Він і свою доньку так назвав – Ума, тобто «чуття міри, Велика Середня Путь». Нині вона – відома кіноакторка.

Навіть у такій сфері, як кохання, каже філософ, сталися руйнівні зміни. У нашому звичному розумінні – це бажання володіти кимось. Тобто, коли ми іншого сприймаємо як продовження нас. І залишаємося разом доти, доки здатні задовольняти потреби еgо одне одного…

А ще Роберт Турман стверджує, що людина переживає однаково сильну емоцію в мить оргазму і в мить смерті. Тоді на коротку хвилю ми відпускаємо наше «Я», відділяємося від тіла і розчиняємося в абсолютному блаженстві – у першому випадку, і в блаженстві вічности – у другому. Тому смерть – це також ілюзія. Реінкарнація генів душі не припиняється ніколи.

Мирослав Дочинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *