Суспільство

Лохотрон від «Пошторгу» та sms-ки від пройдисвітів

Нарешті і я «купилася». Переглядаючи свіжий номер газети «Чернігівщина», натрапила на величеньку рекламу. Не те, ЩОБ, але ж забаглося перевірити, що то за заковика, щоб важко було вгадати «назви 4 українських міст на літеру Б».

А тут ще – ого-го, як припрошують, обіцяють переможцю 400 тис. грн.

«Знайшли? Негайно телефонуйте, щоб отримати свій приз!»
І номер телефону величезними літерами: 0800-30-97-15. Давно зрозуміла, що це за «розіграш», але вже не спинялася. Думала – журналіст давно у мені відболів. Аж — ні.

Телефоную.
Спочатку, «як годиться» в усіх, подібних компаніях, привітався зі мною робот. Попросив почекати, а потім обізвалася, чи то дівчина, чи то бідова молодичка, що назвалася Софією.

І тут…
На мить здалося, що я на допиті у відомстві Мюллєра. Не лише все про мене, а й про хату і шо є в хаті допитуються.

Я розгубилася, думала, будуть допитуватися, вибачте, й про туалети, а їх у мене аж два – один у дворі, другий – теплий, у помешканні. То який же його називати, щоб людину не збити з пантелику? Все розповіла, висповідалася, як панотцю перед причастям.

І жду, що будуть питати, які ж назви міст я вгадала.
Не питають, а натомість пропонують купити у них товар. Ні-ні, я не засміялася вголос. Але пирхнула. На іншому кінці дроту, (ой, ну якого тепер дроту) певно, космічного простору, поставилися не дуже суворо – давай швиденько розповідати, що у них за товар і що я маю купити, щоб отримати можливість брати участь в розіграші призу (десь так) за перше, вгадане слово – 100 тис. грн.

А ви б не засміялися вголос?
Отож і я не стрималася.

— Ви чого? – сердито перепитують у відомстві Мюллєра, чи то пак, «Пошторгу» (Жах! Комп’ютер виправив на «Пошморгу»). Відповідаю, що про купівлю товару не дочиталася, але чотири назви міст угадала.

— Так ви будете товар замовляти, чи ні!? – зривається на крик молодичка.

Я побажала людині всіляких благ і попрощалася. Взяла лупу і давай роздивлятися рекламу. Десь аж унизу реклами розібрала електронну адресу «Пошторгу». Решту не розібрала, хоча не одні окуляри перевдягала лупу маю потужну.

Зайшла на їхній сайт, щоб дізнатися більше про те, що ж пропонують ці панове тим, хто не вірить, що даремний сир — лише в мишоловці. Роздивилася і стало мені зовсім не до сміху.

Ну, наприклад, «Магній активний» – 149.90 грв. Порівняла з цінами в аптеці – 58.40; «Крем-бальзам «Антисептичний» – 119.90, в аптеці – 70 грн.; «Гонкго білоба» – 142.90, в аптеці — від 30.70 до 42.40. Ну, і так далі.

А що далі? Ну, справді, а що далі?
А далі знаєте, що? На телефон прийшла sms від GolovaComіs, що буцім то мій рахунок поповнено на 350000 і що я маю зателефонувати на номер: 0800-30-33-01 і назвати якісь магічні цифри — 18636.

За тиждень тричі «бомбили» мене тими sms.
Вже давно подібні афери не в дивовижу. В дивовижу інше – з ким борються наші правоохоронні органи? Ну, з ким!? Та, певно, з ким завгодно, тільки не з пройдисвітами.

Валентина Мастєрова

1 Коментар

  1. Serhii

    Пришло письмо в конверте, на мой адрес, с моим именем и фамилией. Внутри – цветастая бумажка с надписью огромными буквами, мол – “можешь выиграть до 400 000 грн.”, и кодом, который скрыт защитным покрытием. После стирания покрытия, разумеется, там было написано 400 000 грн. Звонить на номер, изложенный выше – разумеется, не стал. Интересно, что они там еще придумают?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *