Суспільство

Осіннє рівнодення (товаришці у Viber)

«Місяць, наче чайчине крило, зорі золоті купаються у морі, рівнодення-рівномісяччя прийшло, всі думки під сферами прозорі», — написала сьогодні моя однокурсниця Любов Добринська-Мацевич. Справді, магічний час – час осіннього рівнодення. Воно, як твердять віщуни, відчуватиметься весь день.

А наші пращури відзначали його аж чотирнадцять днів (бачу, як ти морщиш носик…) — тиждень до і тиждень опісля. Щиро вірили: як осіннє рівнодення проведеш, так і наступні три місяці до зимового сонцестояння пройдуть. Ми в забобони не віримо, але до випробуваних віками порад дослухаємося і тобі переказуємо.

Що сьогодні найкраще?
З усього «кошика» порад, зокрема:

не починати нового;
не «забембуватися» — складне і марудне краще перенести… на тиждень, коли закінчиться вплив рівнодення;
що зробити? – викинути весь мотлох (який назбирався з минулого рівнодення) – все старе й непотрібне в оселі й голові;
підрахувати хороше, що сталося й склалося за півроку і обрати «програму дій» до зимового сонцестояння;
перелічити всі гроші, що є, відтак уявити, як уся сума збільшується на п’ять нулів (!) і розписати, на що її витрачатимеш — начебто до наступного осіннього рівнодення має збутися (перевірити у вересні 2021-го!).

І найпосутніше – принести додому, а краще самому спекти і з’їсти будь-який круглий пиріг, золотавий, як сонце (на честь сонця і його перетину небесного екватора і переходу з північної півкулі ув південну).

Сьогодні все хороше начебто в рази посилюється. Тому почала з найменшого – твоєї ранкової кави на відкритому балконі, коли аромат духмяного напою такий пронизливо приємний в ранковій осінній прохолоді…

Олена Чайка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *