Суспільство

«Перлина степу» чекає на Перемогу!

Коментуючи повернення з російського полону 215-ти наших людей, зокрема й захисників «Азовсталі», Президент України Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні є гарний «привід випити всією країною». Так і зробимо! А ще я з нетерпінням чекаю моменту, коли ми всією країною вип’ємо за звільнення від російських окупантів Херсона і Берислава, усієї моєї рідної Херсонщини.

На цей випадок у моєму домашньому барі припасена пляшка марочного вина «Перлина степу» з виноробні князя Трубецького… З цією пляшкою пов’язана, можна сказати, містична, драматична історія…

Купив її за місяць до повномасштабного російського вторгнення у торговельному комплексі «МегаМаркет» на Житомирській трасі (с.Капітанівка). Зараз на його місці – страшне згарище як результат запеклих боїв з російськими загарбниками, що точилися на підступах до Києва у перші ж дні війни.

А виноробне господарство князя Трубецького у селищі Веселому на Херсонщині, з якого ця пляшка, теж серйозно постраждало в окупації від російських мародерів – вони розграбували старовинну колекцію марочних вин, винесли з підвалів холодильники, кондиціонери та іншу побутову техніку, пиячили, традиційно справляли нужду там, де їли й пили… Ось таке «визволення» і таку «культуру» вони принесли на нашу землю!

А пляшку цю я обов’язково відкоркую! У свій час…
На світлині та сама пляшка «Перлина степу», а поряд з нею – солярний знак «Скіфське Сонце», бренд, візуальний ідентифікатор Херсонщини, подарований мені міжнародною громадською організацією «Земляцтво Херсонщини».

Григорій Южда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *