Суспільство

Різдвяна усмішка

Одружилися Оксана (українка) та Серьожа (русскій), живуть в Росії. На різдвяні свята, Оксана вмовила коханого поїхати до свого села, що в Карпатах, відпочити, показати свої традиції, фольклор. Однак Серьожа прибувши на захід України, боїться відходити далеко від хати. Йому на родіне авторитетні люди казали: «Бандеровци тібя уб’ют»!

Оксана нервує, каже: «От тобі пляшка горілки, пампушки, сало, іди в село, до людей, скажеш: Христос народився, і все буде гаразд. Дурні ці твої друзі, що таке тобі розповідали, в нас тут нормальні хлопці, ніхто тебе не чіпатиме, послухаєш як колядують, може й сам з ними спробуєш!»

Наледве вмовила і відправила.

Минає якісь пів години. Серьожа вривається до хати як ошпарений, ніби навіжений. Двері — на замок, очі в нього – скажені, мало з орбіт не випадають, слина з писка тече, шапку загубив.

— Та що ж скоїлося, любий, невже вовки знову до села зайшли?
— Да какіє волки! Я… к нім…. к етім твоїм людям с откритой душой! Пріхажу, бутилку ставлю на стол, ґаварю ім, как ти учіла: «Христос нараділся!!!» А оні, всє хором, как заорут: «Славімо його!!!». Ну, я дьору! А хрєн ви мєня словіте!…

Олексій Мамчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *