Хвиля Десни » 9 Січня, 2021

Daily Archives: 9 Січня, 2021

Культура

Гетсбі і зіпсуті душі

Published by:

Передивляюся – вчетверте! — фільм «Великий Гетсбі» з де Капріо в ролі Джея Гетсбі (за мотивами роману Скотта Фіцджеральда, що чимось подібен до головного героя свого роману). Звісно, є кращі фільми і естетично довершеніші романи. Але нам завжди важливіше те, що чимось психічно близьке…

Continue reading

Культура

Як мене Алісія роздратувала

Published by:

Читаю нині «Сповідь книгаря» Шона Байзелла в чудовому (як і зазвичай) перекладі Ярослава Стріха. Дуже чемна, медитативна книжка. Як «успокоітєльне» посеред нашої знервованої буремності. Власник антикварної книжкової крамниці на краю світу (в шотландському селі) описує неквапливо день за днем всі пригоди, які відбуваються в його бізнесі (пригод там не дуже багато, як ви, мабуть, здогадалися).

Continue reading

Суспільство

Нічого не змінилось з часу Свіфта

Published by:

Про те, чому нами керує тупість, написав ще Джонатан Свіфт у 1719 році. Я ні разу не бачив жодної визначної людини, пише він, яка б довго пробула у владі. Ті ж, хто досяг успіху, були людьми дуже посередніми. Чи не помічали ви, що посередність, якій притаманні розсудливість і педантичність, нерідко піднімає людей на самий верх, забезпечуючи їм найвищі пости при дворі, в Церкві, в суді?

Continue reading

Політика

Червоний колір Трампа

Published by:

Я від самого початку вважав Трампа агентом Кремля. Мав нагоду кілька разів перетинався з 45-м президентом США ще в кінці 90-х і бачив навколо нього російських олігархів і дорогих модельних повій родом з цапостану. У мене не було жодного сумніву, що у ФСБ на нього є купи компромату з дівчатами, підкупами чиновників і т.д.

Continue reading

Суспільство

Різдвяна усмішка

Published by:

Одружилися Оксана (українка) та Серьожа (русскій), живуть в Росії. На різдвяні свята, Оксана вмовила коханого поїхати до свого села, що в Карпатах, відпочити, показати свої традиції, фольклор. Однак Серьожа прибувши на захід України, боїться відходити далеко від хати. Йому на родіне авторитетні люди казали: «Бандеровци тібя уб’ют»!

Continue reading