Суспільство

Вживайте Літа!

У мене в холодильнику в контейнері з харчового пластику лежать скибочки вершкового домашнього сиру. Але, починати потрібно не з нього.

Беремо глибоченьку миску.
Дістаємо з холодильника баночку домашньої збираної сметани і розкладаємо її рівномірно на дно миски. Потім сметану притрушуємо свіжою малиною.

Ось тепер беремо сир і, дістаючи його виделкою з контейнера, розкладаємо по малині рівними грудочками. Цей етап найважчий, бо вершковий сир часто не хоче відділятися від виделки – терпіть.

Послідовність дій важлива, хоча потім усе доведеться розім’яти тією ж виделкою. Беремо пакетик кориці й акуратно розтрушуємо її по сиру. Сир потрібен саме у цей момент, бо дає можливість контролювати кількість доданої кориці, щоб не «передати куті меду».

По кориці вже гарно можна відслідковувати кількість доданого ванільного цукру – теж додаємо. Завершує приготування жменя стиглої свіжої смородини.

Далі – справа техніки: перемішуєте і мнете виделкою всю отриману суміш.

Чай або каву обираєте до смаку.
Можна ще додати пару ложок заздалегідь розпарених родзинок, але це вже, радше, зимові смакові ноти. Зараз банка малини та смородини коштують, як пачка недорогих цигарок – киньте те з рук! Вживайте Літа!

Валентин Ткач

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *