Суспільство

Звичайні гопники

Удар по історичному центру Одеси є визнанням самими нелюдами, що ніякого «рускава міра» їм нам насправді не потрібно. Звичайні фашисти, які живуть лише ненавистю до околишніх народів та бажанням хапати, хапати, хапати чужі землі і чуже майно. В ідеалі — усе, що є на цій планеті, аби перетворити на одну величезну помийку. І якщо не їхнє — так нехай гине. Незважаючи ні на що.

Тому оті охи-ахи: «Адеса – наш город, Єкатеріна Вєлікая, князь Потьомкін Тавріческий, Дюк де Рішельє…» насправді є звичайним лицемірством. Приводом аби хапнути. Так дрібна гопота, що виходить на вулиці під покровом нічної темряви, грабує перехожих не просто так, а, вигадуючи якийсь привід.

І в разі чого вони не замислюючись зрівняють з землею Одесу разом з її мешканцями і пам`ятниками. І решту міст. Як зрівняли з землею російськомовний Маріуполь разом з церквами Московського патріархату. Як розтрощили такий само Сєверодонецьк. Як свого часу знищили в Грозному десятки тисяч російськомовних людей. Для них ані віра, ані мова жодного значння не мають.

І вони завжди були такими. Почитайте мандрівників, купців і дипломатів, які побували на москві у ХVІІІ, ХVІІ, ХVІ, ХV століттях. Завжди одне й те саме. Вони лише силу розуміють і силі коряться. Отримавши «на горіхи», вони повзають у переможця в ногах і плачуть: «Дядько, я більше не буду». Але варто лише розслабитися – вони повертаються й чим сильнішим було приниження та переляк, тим жорстокішими вони стають.

Для них не існує жодних морально-етичних норм. Зрадити, порушити клятву перед Богом, ударити ножем у спину, обманути власного сина, продати у радбство власну доньку — норма. Читайте спогодади Зіґмунда Герберштайна, Річарда Ченслера, Ульфельда Якоба, Рафаеля Барберіні, Адама Олеарія — усі одностайні; усі пишуть про оде і те саме.

І не називайте їх Ордою. Орда мала власну систему суспільно-правових відносин і певні моральні устої. Ці не мають нічого. Вони всередині порожні. Як і ті церкви, що вони їх набудували, стоять пустками…

На фото: розбитий ракетою рашистів Свято-Преображенський кафедральний собор, який належить УПЦ Московського патріархату, якою в Одесі керує відомий українофоб і любитель «рускава міра» одіозний митрополит Одеський та Ізмаїльськй Агафангел.

Павло Бондаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *