Хвиля Десни » 29 Жовтня, 2013

Daily Archives: 29 Жовтня, 2013

Новини

З білих снів сніги Олександра САМІЙЛЕНКА

Published by:

Олександр САМІЙЛЕНКО народився 19 грудня 1950 року. Загинув 2 липня 1977 року…

Ніколи не забудеться той страшний липневий день 1977 року, коли в Рудці мене відшукала телеграма від голови нещодавно створеної обласної організації Спілки письменників України Станіслава Реп’яха: не стало Сашка Самійленка… Як і не забуваються, ось більше 30 років, його глибокі очі, в яких завжди було більше зажури, ніж радості… У понеділок ми ховали Олександра Самійленка. Було йому тільки 27 років.
Continue reading

Новини

Леонід ТЕРЕХОВИЧ. Вірші самотнього вовка

Published by:

Леонід Никифорович Терехович народився 26 березня 1941 року в Кучинівці Щорського району. 22 серпня 1992 року Леоніда Тереховича знайшли мертвим у його хатині.

Нещодавно в Чернігівському Національному педагогічному університеті імені Т. Г. Шевченка відбувся вечір поезії, присвячений пам’яті нашого видатного земляка, уродженця села Кучинівки Щорського району, поета-правоборця Леоніда Никифоровича Тереховича. Цей захід організували небайдужі шанувальники його патріотичної спадщини — чернігівський історик-краєзнавець Володимир Єрмак та Аркадій Натаріус, котрі цікаво представили студентам життєвий і творчий шлях поета.

Continue reading