Хвиля Десни » 29 Листопада, 2017

Daily Archives: 29 Листопада, 2017

Суспільство

Племінне табу «рускоязичних»

Published by:

На слайді — мапа Татарстану.
Прапорцями РФ позначено населені пункти, де русскіє 2017 року написали заяви про відмову ВИВЧАТИ державну татарську мову. Цей викличний етнічний шовінізм підтримав Путін — маніпулятивною заявою про «ніззя навязивать нєродной язик»…

Continue reading

Культура

Суспільне мовлення України і Чехії. Порівняльний «маркер»

Published by:

Вгадайте, якою мовою послуговуються менеджери Суспільного мовлення в Чехії? Ламаєте голову і ніяк не можете здогадатися? Німецькою? Російською?
Відповідь у вівторок озвучив Ян Беднар, голова Ради Чеського Телебачення (там телебачення і радіо працюють окремо, а не штучно зліплені в одну структуру, як у нас).
Правильно, члени правління Суспільного в Чехії (і не лише) розмовляють чеською. І лише в ході міжнародних конференцій і зустрічей послуговуються англійською.

Continue reading

Суспільство

Не чоловік, а золото!

Published by:

Як казало мені одно патріотичне високопоставлене ліцо в епоху між двох наших революцій (про спільного знайомого): «Він хоч трохи і корумпований, але державник!»…
Ото ж я і бачу, що державників все більше й більше з кожним дньом…
Вже прямо угрожающе для держави…

Continue reading

Культура

«Юний друг» Андропова і Наєнка

Published by:

Професор Михайло Наєнко шпарко видалив був на сторінці у Фейсбук свій «подобострасний» пост про Євгена Євтушенка, хоча моя критика була слабенькою… Але навіть на ту слабеньку критику професор розігнався гнівними філіппіками про… село, у якому не розуміють його глибоких сентенцій щодо «класика світової літератури» (Овва!!! – авт.) Є. Євтушенка. Його професорська мова у відповідь на мої та інших коментаторів зауваження стала жовчною і геть позбавленою академічного лоску. Як і в його учениці — кандидатки філологічних наук.

Continue reading