Хвиля Десни » 15 Червня, 2020

Daily Archives: 15 Червня, 2020

Культура

Фотомить «Ковбасної революції»

Published by:

Епізод з «Ковбасної революції» у місті Носівка на Чернігівщині. Орієнтовно травень-червень 1991 року. На фото носівчани та учасники легендарного хору «Гомін» на чолі з Леопольдом Ященком (на передньому планці з сопілкою в руці) — українським музикознавцем, фольклористом, диригентом, композитором і дисидентом, кандидатом мистецтвознавства (1961 р.).

Continue reading

Політика

Зупинити наступ на українську мову

Published by:

Відкрите звернення

Новітня історія України засвідчує: якщо влада пропонує «винести за дужки» питання української ідентичності, а лейтмотивом мовної політики стає «яка різниця?», невдовзі цій владі українська мова і все, що робить країну Україною, стає поперек горла.

Continue reading

Суспільство

Бійтесь невігласа!

Published by:

… У листах якогось письменника знайшов таку думку: мерзотники завжди отримують гору над людьми порядними, бо вони поводяться з порядними людьми, ніби з мерзотниками, а порядні люди поводяться з мерзотниками, ніби з порядними.

Continue reading

Культура

Преображення старих книжок

Published by:

У добірному товаристві Донів — Кіхота і Жуана.
З першим стрічаюся після тридцятилітньої розлуки, з другим здибався років 5 тому, але щось мені тоді завадило завершити розмову. Яким же тепер видасться це спілкування?

Continue reading

Культура

Запах чорнила і друкарської фарби

Published by:

Напередодні професійного свята українських журналістів випала нагода поспілкуватись онлайн із професором кафедри видавничої справи та редагування Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка Віктором Івановичем Шпаком, заслуженим журналістом України.

Continue reading