Хвиля Десни » 29 Листопада, 2020

Daily Archives: 29 Листопада, 2020

Культура

Козацькі гнізда з книжки Костя Москальця

Published by:

Шкода, що Бахмач не розказав мені про нову книжку Костя Москальця «Стежачи за текстом». Її видали торік у Львові, і там є прецікавий есей «Бахмач Пасажирський». Який хоч і подужав тільки у два прийоми, але віддав належне пречудовому стилю автора. Автора єдино-знаменитого для мас твору «Лиш вона, лиш вона…», покладеного на музику Чубаєм.

Continue reading

Культура

Gambit Сатани

Published by:

Отож, серіал «Queen’s Gambit»… Серіальний серіал. «Мило» нових часів і нових контекстів… Світова культура нині під загрозою, як ніколи доти. Замість милого й безпечного відвертого кітча, в наше життя останнім часом вриваються «зомбі» — добре замасковані симулякри, що прикидаються реальними культурними кодами…

Continue reading

Культура

Як виживають районні газети?

Published by:

Світ стає інакшим, а за ним – і засоби масової інформації. Хто-хто, а українська друкована періодика за останнє десятиліття помітно змінилася. Та вони, ці зміни, не радують, а навпаки – печалять і тривожать. Адже переважна більшість паперових періодичних видань – від загальноукраїнських до регіональних – просто припинила існування. Їх знищили безгрошів’я, конкурентні виклики, поліграфічні та поштові визиски і читацька байдужість.

Continue reading