Хвиля Десни » 23 Травня, 2022

Daily Archives: 23 Травня, 2022

Культура

За нашу і вашу свободу!

Published by:

Вчора президент Польщі Анджей Дуда сказав, що українці у них не біженці, а гості. Добре сказав. Бо українці і поляки і ментально, і мовно, і навіть за укладом життя найближчі одні до одних. Попри складну історію наших взаємин. А які сусідні народи мали безхмарні стосунки? Може німці з французами, чи поляки з німцями, чи серби з хорватами?

Continue reading

Новини Суспільство

Велич і Ницість

Published by:

У нього фантастична усмішка і дуже красиві очі. Він музикант, грає на гітарі і фортеп’яно, пише музику. Морпіх, Україну боронить з 2015-го, добровольцем. Поранений в праву руку і обидві ноги, вийшов з «Азовсталі» тільки виконуючи наказ. Його звуть Михайлом, він з Тернополя.

Continue reading

Культура

Роль Кобзаря у війні із московитами

Published by:

Колись 22 травня просто за появу десь поблизу пам’ятника Тарасові Шевченку можна було не тільки отримати вовчий квиток, суттєво зіпсувати собі нормальне з точки зору радянської влади майбутнє, а то й взагалі отримати тюремний строк. Це ті реалії життя наших батьків, дідусів і бабусь, від яких насправді минуло ще зовсім небагато часу. І які росія, як показала нинішня війна, зовсім не проти для нас повернути.

Continue reading