Хвиля Десни » 1 Грудня, 2022

Daily Archives: 1 Грудня, 2022

Культура

Назарій Яремчук і кіт Коко

Published by:

Вчора, у день народин, в Україні та великому україномовному світі згадували дивовижного співака Назарія Яремчука… Тривалий час я зберігав у своєму архіві світлину із зображенням нашого славетного краянина, де він тримає пред собою чудового котика. Ця деталь додавала знімкові особливого шарму.

Continue reading

Культура

Про Джамалу і трохи про Джойса

Published by:

«Джамала зізналася, що для неї було дуже приємно поспілкуватися з президентом і отримати від нього НАСТАНОВИ для туру до США»… Колись ми в общазі КДУ ржали з журналу «Корея»: «Великий вождь товарищ Ким Ир Сен посетил строительство моста и указал направление строительства»…

Continue reading

Суспільство

У місті почесних московських попів…

Published by:

Міськрада міста Чернігова ухвалила звернення до вищих державних органів про заборону російської церкви в Україні. Практичного значення таке звернення не матиме, лише моральне, але й то добре. Бо наразі лише в Чернігові діють 14 церков московського патріархату і тільки 4 — українські.

Continue reading

Культура

Пригоди в Парижі вісьмох дівчат і одного парубка

Published by:

Мій місяць читання книг з назвами міст завершую збіркою оповідань від Видавництво Старого Лева «Селфі в Парижі». В цю невеличку книжечку увійшли дев’ять творів, а їх авторами стали Катерина Бабкіна, Галина Вдовиченко, Лариса Денисенко, Ірена Карпа, Мар’яна Савка, Ірина Славінська, Олена Чернінька, Гаська Шаян та Андрій Шкіль. Така собі дівчача збірка розбавлена одним чоловічим твором. Я купила книжку на її презентації в рамках торішнього Форуму Видавців. Це була цікава і весела тусівка, де дівчата-авторки розповідали про свої пригоди в Парижі і про те, як потім вирішили поділитися з читачами своїми емоціями. І хоч у Львові в цей час, як і зазвичай, лив дощ, та на презентації панувала тепла і затишна атмосфера.

Continue reading