Хвиля Десни » 28 Жовтня, 2023

Daily Archives: 28 Жовтня, 2023

Культура

Війна в романі Леоніда Ісаченка «Гонитва на виживання»

Published by:

В есе «Чотири цикли» Борхес визначив чотири головні сюжети світової літератури: облога міста, повернення додому, пошук речі, що має екзистенційне значення, і самогубство Бога. Роман Леоніда Ісаченка «Гонитва на виживання», що вийшов у львівському видавництві «Апріорі», відповідає першому магістральному сюжетові літератури. Це тема гомерівської «Іліади», де тісно переплелися непримиренні вороги в боротьбі за місто. Книжка вийшла в започаткованій видавництвом серії «Війна без вибору» про повномасштабний напад Росії на Україну.

Continue reading

Культура

Пропоную присудити Шевченківську премію…

Published by:

У мене є ідея. І сподіваюся, що більшість українців її підтримають. Я про, так звану, Шевченківську премію, про яку останніми роками точиться безліч суперечок, а я особисто знаю, скільки кіло ковбаси і літрів горілки вона коштує. Сам за одного з таких «лавреатів» вірші дописував… Так ось… Що останні два роки з української творчості цитують усім світом люди, яким набрид рашизм? Правильно — «путін- ху*ло!» і «русский воєний корабль, іді нах*й!».

Continue reading

Суспільство

Коли я виросту…

Published by:

Коли я виросту і закінчиться війна перемогою України, заховаю все зелене, коричневе і мілітарне далеко в гараж. Куплю жовті кросівки, сині штани, рожеві сорочки. Всю зброю й амуніцію відправлю в сейф, а ключ покладу в надійне місце, аби добросовісно забути де він.

Continue reading

Політика

Вмер, не вмер, здох, не здох…

Published by:

Коли це станеться – оце й буде тест для прихильників тези про те, що у всьому винен путін, воює путін, а значить, як не стане персонально путіна, то війна зупиниться, Крим пришвартується назад до України, а окупантські війська похнюплено почвалають назад на болота, вибачаючись за завдані незручності, бо, бачте, лихий путін попутав. Якщо ж цього не станеться після кончини фюрера, то всі апологети хороших руских, які вперто розщеплюють злодійного путіна від братнього народу, повинні убитися головою об бетонний мур чи кинутися в бистру ріку.

Continue reading