Культура

До Чернігова приїздив Кокотюха

Творча зустріч з відомим письменником, майстром детективного жанру Андрієм Кокотюхою відбулася в Чернігові, в обласній бібліотеці ім. Короленка. Простора читальна зала заледве вмістила всіх бажаючих…

Сьогодні Андрій Кокотюха є автором аж 75 (!) книжок — переважно це детективи, трилери, твори історичної, готичної та ретро-тематики.

Він щиро і цікаво розповідав про свої книжки, співпрацю з кіно (за книгою «Червоний», наклад якої понад 45 тис. примірників, знято фільм, що має лише на ЮТУБі понад мільйон переглядів).

Протягом останніх 5 років Андрій Кокотюха написав і видав 14 історичних романів. За його спостереженнями, люди люблять читати історичні романи. Причому, ніхто не хоче читати про поразки — всім подобається читати про перемоги, про те, що надихає, дає позитивний імпульс для власних дій.

Слухала Кокотюху, і мені пригадалися давні часи праці в обласній молодіжці «Комсомольський гарт». У нас тоді юний студент факультету журналістики Андрій Кокотюха проходив практику і опановував премудрість журналістики. Приємно було побачити в залі кількох колег-газетярів, які також прийшли на зустріч з письменником.

У вересні мають з’явитися дві нові книги Андрія Кокотюхи, пов’язані з Черніговом: готичний роман «Розбите дзеркало» та ретро-роман «Вигнанець і грішниця». Чекатимемо!

P.S.
Читати детективи полюбляю з юності. Звісно, з виданих Андрієм Кокотюхою 75-ти книжок читала хіба що з десяток. Приміром, влітку це був детектив «Глибока вода», замішаний на містиці та подіях довкола Чернігова. Днями прочитала «Повний місяць» — твір також з містикою, історичним минулим повоєнного часу, теж круто! А ще в родинній бібліотеці є вже майже раритет з 1996 року — перший кримінальний роман Андрія Кокотюхи «Шлюбні ігрища жаб», який з’явився з-під пера автора не просто так і теж має свою історію.

Інеса Фтомова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *