Культура

Двері у темну кімнату історії

Переглядаю мегапотужний серіал «Апокаліпсис: Друга світова війна». Занурююся в ту жахку хроніку, аби зрозуміти сьогочасне віддзеркалення: як, чому, навіщо і що далі? Відповідь дає сам автор того апокаліпсису Гітлер: «Почати війну – це те ж, що й відчинити двері в темну кімнату. Ніколи не знаєш, що станеться».

Що сталося, знають усі: світ не був готовий до цієї несподіваної навальної дикості. Світ здригнувся, злякався, зламався. Лише Британія, одна Британія стала живою стіною на шляху войовничої пошесті.

… І ось, через 80 років, двері в темну кімнату історії розчахнуто знову. Тінь Гітлера на плішині путіна. І той же стиль – бліцкриг, навала, жорстокість, геноцид нації, зневага всіх законів і правил. І Україна, стікаючи кров’ю, стала на шляху нової чуми-орди.

Але це тільки початок. І якщо довкола нас не згуртується і не мобілізується на ПОВНУ військову силу цивілізований світ, рашизм може його розтоптати, якщо не знищити взагалі…

Кадр із фільму. Матері і бабусі, відправивши дітей у безпечні райони Британії, взяли до рук гвинтівки. Ось цього Гітлер не чекав. І путін теж.

Мирослав Дочинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *