Культура

Герої і патентовані нікчеми

Що таке вибір?
Про нього свідчить доля публічних людей, покійних Скрябіна, Сліпака, а також живих, скажімо, Міхалка й Антоненка. Жахливо, коли суспільство не може розрізнити, хто герой, а хто просто гарно співає.

Василь Сліпак — герой України, який загинув за нашу Батьківщину на фронті, і цей чин більший за його професію оперного співака.

Андрій Антоненко страждає за українське майбутнє, і в цю хвилину, коли я пишу ці рядки, а хтось їх читає, він сидить у тюрмі за сфабрикованою справою, що має на меті дискредитувати добровольчий український рух. І цей чин переростає його творчість.

Скрябін був талановитою людиною, Міхалок — також обдарований. І все було би добре, якби вони не співали патріотичні пісні й не пхалися до політики — залишалися чистими мистцями.

Однак їхні пісні не настільки прекрасні, щоб забути, що за своєю суттю ці співаки — патентовані нікчеми. А вже нікчема з нікчем — співочий Славік…

P.S.
Сергій Міхалок — білоруський співак. Йому належить пісня «Воины света», яку співали в часі Революції гідності. Тепер живе в Україні, його позиція щодо білоруських подій просто ніяка. Він входить до списку 100 найвпливовіших людей Білорусі. От і маєш найвпливовішого!

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *