Культура

І ложка дьогтю від «національного журі»

Гурт Kalush Orchestra переміг у фіналі Євробачення-2022! За це їм – респект! А от наше «національне журі», вибачте за мою французьку, обі*ралося. Ящо українські глядачі свої 12 балів віддали польському конкурсанту, то від наших «естетів» Польща не отримала жодного… Всі ці, з дозволу сказати, члени – заслужені-перезаслужені. Але заслуги їхні ялові.

Їх треба знати за прізвищами. Голова журі — продюсер, аранжувальник, звукорежисер Вадим Лисиця. Інші четверо: Андрій Капраль — співак, соліст вокальної формації «Піккардійська терція», аранжувальник, автор пісень, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі музичного мистецтва, заслужений артист України; Андрій Яцків — мультиінструменталіст, диригент, художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Львівської національної філармонії, володар Gremmy за найкращий саундтрек 2019 року до серіалу «Чорнобиль», Лук’ян Галкін — український кінознавець та кінокритик, викладач Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, виконавчий продюсер телеканалу UA: КУЛЬТУРА, головний редактор та співзасновник інтернет-медіа Moviegram» та співачка Ірина Федишин.

Свою принциповість оприлюднив Вадим Лисиця: «За гуманітарну, воєнну та фінансову допомогу Україні ми є і будемо вдячні Польському народу вічно! Але ж це ніяк не пов‘язані речі».

Пов’язані, недоумку! Ще й як! Потрібно думати головою, наші ви аполітичні та принципові. Польське журі віддало нам 12 балів, натомість ми у відповідь скрутили Польщі отакецьку дулю.

Цей склад нашого журі – «корисні ідіоти», які зіграли на кремль. Без перебільшення! Вони підставили Україну перед поляками. І я вже чую розмови на вулиці, у магазинах, що українці безсоромно-невдячні…

Ще невідомо яким боком вилізе «принциповість» та «незаангажованість» цих пи*доболів українцям у Польщі, яка радо зустріла їх, нагодувала і прихистила. Ба більше. Чи не пробіжить «чорна кішка» у стосунках між нашими дружніми країнами?..

Одним словом – дебіли…

Сергій Куліда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *