Хвиля Десни » 16 Травня, 2022

Daily Archives: 16 Травня, 2022

Суспільство

Дзигарок – як мародерський доказ

Published by:

Під Харковом ідентифікують тіла убитих російських солдатів. На фото — один із «визволителів» із 3-ма годинниками на руці. Цікава деталь у світлі відомого фото Халдея «Знамя Побєди над Рєйхстагом», на якому довелося на руці одного із солдатів сталіна замальовувати один годинник — їх було 2 штуки. Дебати точаться й досі, наче твердження про 2 годинники — це «злобная ложь».

Continue reading

Політика Суспільство

Орест Сохар про війну без правил і пресові правила

Published by:

Цензура, пропаганда, відмова від стандартів – звучить як жахливий сон для журналіста в демократичній країні. Але війна вносить свої корективи в усі сфери життя, і діяльність ЗМІ – не виняток. Про особливості висвітлення новин у період російської агресії розповідає Орест Сохар, шеф-редактор інтернет-видання «Обозреватель».

Continue reading

Культура

Wstyd. Соромно.

Published by:

Коли вляглась хвиля ейфорії від перемоги на Євробаченні гурту «Kalush Orchestra», в українських соціальних мережах вибухнув скандал, пов’язаний з роботою національного журі, яке не дало Польщі на фестивалі в Турині жодного балу. Українську спільноту обурила невдячність делегованого Україною журі до польського народу, який проявив безпрецедентну підтримку нашій країні, що веде війну з Росією не на життя, а на смерть.

Continue reading

Культура Суспільство

І розмовляти українською, і бути Україною

Published by:

Напавши на Україну путін, окрім руйнації і смертей, приніс нам і пришвидшене звільнення від багатьох міфів, які нас мучили десятиліттями. Всі думали, шо ми роз’єднаний слабкий народ, поглинутий корупцією, який не здатен захистити свої національні інтереси і свою територію. Так думали в росії, так думали на Заході. І навіть ми у це частково вірили або боялись, шо це може бути правдою.

Continue reading

Політика

Чотири варіанти

Published by:

Моя скромна особиста думка. Уже зараз ми маємо думати над тим, що для нас буде Перемогою. Можливі варіанти, які вже проговорюються в публічному просторі: 1) відведення недобитих військ росії на позиції 24 лютого 22 р.; 2) повне звільнення армією України всієї Донецької та всієї Луганської областей; 3) звільнення від російських окупантів всієї української землі, включно з Кримом, з повним знищення Чорноморського флоту росії та демілітаризацією півострова.

Continue reading

Культура

І ложка дьогтю від «національного журі»

Published by:

Гурт Kalush Orchestra переміг у фіналі Євробачення-2022! За це їм – респект! А от наше «національне журі», вибачте за мою французьку, обі*ралося. Ящо українські глядачі свої 12 балів віддали польському конкурсанту, то від наших «естетів» Польща не отримала жодного… Всі ці, з дозволу сказати, члени – заслужені-перезаслужені. Але заслуги їхні ялові.

Continue reading