Культура

Яка церква істинна, єдина і соборна?

Сподобався коментар «реаліста» під одним із матеріалів на порталі БукІнфо на релігійну тематику. Підписуюся під кожним словом. Цитую:

Ви (звертання до опонента з Московського патріархату, – С.З.) пишете про ІСТИННУ ЄДИНУ СОБОРНУ АПОСТОЛЬСЬКУ ЦЕРКВУ, то скажіть, чи така існує взагалі?

Христос казав, що там,де троє зберуться в ім’я моє, там і я з ними перебуватиму. А чи має сучасна церква хоч якесь відношення до Бога? Вище духовенство жирує в розкошах, патріарх Кирил Гундяєв має власні яхти, броньовані лімузини, живе в хоромах. Та не тільки він, а й решта з церковної верхівки не набагато гірше.

В церквах встановлені тарифи на послуги, процвітає торгівля не обкладена податками. Коли запитав в одній церкві про ціни в їхньому магазині – з обуренням висловили мені, що то не ціна, а розмір «добровільної пожертви», що то не продаж товарів, а «розповсюдження церковної утварі».

Та ще й користуються пільгами на електроенергію, газ, платою за землю. Шикарний бізнес, чи не правда? Кожен бізнесмен мріяв би про такі умови.

Це все, і навіть більше, не раз показували по телебаченню в журналістських розслідуваннях. За церковними канонами єпископ повинен мати монаший чин, тобто жити в келії, одягатися, харчуватися і вести спосіб життя, який приписаний монахам.

А що насправді?
Живуть в палацах не гірших Януковичового Межигір’я, носять годинники за десятки тисяч євро, їздять на броньованих лімузинах з численною охороною. А згідно катехізису християнської віри одною з найвищих чеснот є добровільна убогість.

От дивишся на все це і думаєш – чи то, може, тільки нас стосуються всі ці правила, чи, може, вони знають щось більше, чого не знаємо ми?, та і знати не повинні, щоби бути «смиренними акі агнци»?

Для мене особисто та церква буде канонічною і істинною, де духовенство буде дотримуватися канонів Божих і церковних, де патріархи будуть вести спосіб життя як Ісус Христос.

А все решту – бізнес-структури, де прикриваючись Іменем Божим, дурять простий народ, збагачуються і пропагують ворожі ідеології.

Обкладіть податками на товари і «послуги», як належиться, скасуйте пільги — і тоді побачимо яка церква залишиться і буде ІСТИННОЮ, ЄДИНОЮ І СОБОРНОЮ.

Сергій Зарайський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *