Культура

Кіану Рівз і те, що не купиш за жодні гроші…

Батько їх покинув, коли йому було 3 роки, і він виріс із трьома різними вітчимами. Він діслексик. Його мрія стати хокеїстом була зруйнована серйозною аварією. Його дочка померла при народженні. Його дружина загинула в автокатастрофі. Його найкращий друг Рівер Фенікс помер від передозування наркотиків. У його сестри – лейкемія…

І з усім, що сталося, Кіану Рівз ніколи не втрачає можливості допомогти людям, які цього потребують.

Коли він знімав фільм «Будинок на озері», то почув розмову двох помічниць по костюмах. Одна плакала, бо ось-ось втратить свій будинок, якщо не заплатить 20000 доларів… І того ж дня Кіану вніс необхідну суму на банківський рахунок жінки. Він також пожертвував астрономічні суми лікарням.

У 2010 році, в день свого народження, Кіану зайшов у пекарню і купив тістечко з однією свічкою, з’їв його перед пекарнею та запропонував каву людям, які зупинились, щоб поговорити з ним.

Заробивши астрономічні суми за трилогію «Матриця», актор пожертвував понад 50 мільйонів доларів співробітникам, які займалися костюмами та спецефектами — справжніми героями трилогії, як на його думку.

Він також подарував мотоцикли «Харлі-Девідсон» кожному з трюкових дублерів, витративши на те кілька мільйонів доларів. А для багатьох успішних фільмів він навіть поступився 90% своєї зарплати, щоб дозволити виробництву наймати інших зірок.

1997 року папарацці здибали його одного ранку в компанії бездомного чоловіка в Лос-Анджелесі, якого Рівз то уважно слухав, то сам щось жваво розповідав…

Більшість зірок, роблячи благодійний жести, не приховують те для численних ЗМІ. Кіану ніколи не стверджував, що займається благодійністю, він просто робить це з точки зору моральних принципів і не для того, щоб виглядати краще в очах інших. Цей чоловік міг купити собі все, а замість цього він затято обирає одну річ, яку не можна купити за жодні гроші — бути хорошою людиною.

Андрій Хетун

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *