Культура Суспільство

Концепція «відкритого суспільства»

Давно (років з 20) не дивлюсь російське кіно і серіали. Натомість деякі американські серіали дивився уже по кілька разів. Серед них до теми виділю серіал “Юристи Бостона”. Бостон — це там, де уславлений своїми випускниками університет Гарварда. У серіалі є сезон, де найвправніші, найкмітливіші юристи вирішують, що їм робити з китайськими інвесторами, які купили їхню юридичну фірму з усіма лахами.

Зокрема, там прозвучала пророча думка: якщо комуністичний Китай прибере до рук правову систему США – Америці настане кінець.

Той “кінець” уже стирчить у свіжій історії зі студентами і керівництвом Гарварда. Цей вуз в останні дні “уславився” небаченим сплеском антисемітизму і підтримкою терористів Хамасу. На слуханнях у Конгресі президентка вузу петляла, як тільки могла, щоб ухилися від відповіді “що таке антисемітизм”? Комісія Конгресу рекомендувала звільнити очільницю Гарварда. І що?

Опікунська рада відкинула рекомендацію законодавців і лишила президентку на місці. Чому так поводять себе творці “майбутнього Америки”. Причина названа у серіалі “Юристи Бостона”. У благодійні фонди потекли гроші зарубіжних благодійників, поміж яких корупційні гроші з КНР і гроші арабських шейхів часом складають левину долю.

Згадую, як філантроп і глобаліст Джордж Сорос повсюди проповідував концепцію “відкритого суспільства”. Відкрили. Та не там і не тим.

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *