Культура

Коровай Валентині Мастєровій

Неперевершена майстриня слова та знавець людських душ Валентина Мастєрова, відома українська письменниця в Олишівській бібліотеці відкривала таємниці світу письменника.

Вона – переможець Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов», переможець Всеукраїнського літературного конкурсу «У свічаді слова», лауреат Міжнародної премії ім. В.Стуса, премії ім. М.Коцюбинського, літературної премії «Благовіст», член Ради Національної Спілки Письменників України, авторка гостросюжетного, захоплюючого роману «Суча дочка».

Її перу належить роман «Смарагд», історична повісь «Мавра» та багато інших творів. Подарунком для читачів було знайомство з новою книгою-збіркою «На тому боці!, яку видало харківське видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля»

На довгоочікувану зустріч завітали прихильники творчості Мастєрової та ті з наших людей, хто сам пробував чи пробує себе в письменництві: Костянтин Матвієнко, автор художньо-документального видання «Розкидане каміння збирають» про історичне минуле Олишівки, місцева поетеса Ніна Меледіна, а знана в Олишівці пекарка Катерина Іванівна Гаєвська вручила письменниці запашний коровай.

По-справжньому мудра і не подібна до інших Валентина Мастєрова зворушила своєю відвертістю та добротою, та пригостила всіх нас яблуками із власного саду.

Не обійшлося без пісні.
Чарівні мелодії звучали для гостей у виконанні вчительки Олени Брагінець та Олександра Крупини.

Спілкування з іменитою письменницею залишило в наших серцях тепло і радість, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури, бо всі таємниці світу можна розгадати за допомогою книжок.

Книги з автографами Валенини Мастєрової вже очікують на читачів сільської бібліотеки.

Тетяна Шеремет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *