Культура

Мусить бути тертя

Одна із найважливіших зустрічей в історії музики та XX сторіччя сталася на залізничній Sidcup Station 18 жовтня, рівно 60 років тому. Кіт Річардс побачив там Мікка Джаггера, який їхав на навчання в Лондонську школу економіки з купою платівок під пахвою…

Вже наступного року вони зіграли перший концерт The Rolling Stones, чи не найважливішої рок-групи в історії людства. Пізніше провели найбільший та наймасштабніший тур в історії музики.

Ці 60 років вони прожили яскраво та не завжди «душа в душу». Але досі запалюють десятки тисяч фанів на своїх концертах.

Їх обох арештовували за наркотики.
Обидва (недовго) сиділи за гратами. Спали з одними жінками та змагалися за них. Конкурували та ображалися один на одного (більше це стосується Кіта, який був ображений за нерівне з Міком визнання, особливо після того, як Тоні Блер надав Джаггеру звання лицаря).

В опитуванні одного глянцевого журналу їх двох попросили назвати своїх героїв. Джаггер написав «герцоги», а Кіт Річардс – «учасники пограбування потягу». Такі вони різні.

«Щоб загорівся вогонь – потрібне тертя». Джаггер та Річардс створили сотні шедеврів, якими захоплюється не одне покоління. Вони за життя стали іконами! Happy anniversary!

Олександр Ломако

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *