Культура

Націоналістичний погляд на майбутнє України

У чернігівській книгозбірні «Інтермеццо» відбулась презентація книжки публіцистики відомого журналіста та письменника Віктора Рога «Ієрархія національних пріоритетів».

Водно скомпоновано матеріали, репортажі та інтерв’ю від 1991-го по 2018-й рік. Зініційовано видання Організацією Українських Націоналістів та зокрема добродіями Олегом Медуницею, Ростиславом Мартинюком, Романом Медиком, Юрієм Сиротюком.

Книжка, власне, насамперед про українсько-російські відносини. А ще — про Україну, про її національну перспективу, а також про національні пріоритети, про шлях становлення і розбудови нашої нації. Вона тим — кому небайдуже сьогодення і майбутнє України.

Головну ідею Віктор Рог визначив словами: вірити, діяти, перемагати. Мета в тому, аби вибудовувати гідну державу, визволити Україну від окупантів та обстоювати національні інтереси.

Книжка вже стала знаковою.
Деякі події, описані в ній, є пророчими, оскільки те, що було написано Віктором Рогом ще у 1991 році, отримало своє підтвердження у загарбницьких діях Росії.

Багато подій присвячено людям, які стояли біля початків боротьби за наші національні інтереси та ідеї, а також незалежність України і формування нації. Тираж видання — 1000 примірників.

Презентація видання відбулася у форматі запитання-відповідь. Наприкінці зустрічі автор анонсував вихід найближчим часом праці Михайла Колодзінського «Воєнна доктрина українських націоналістів».

Цього ж дня, Віктор Рог дав інтерв’ю відомому чернігівському радіожурналісту Андрію Соколову на радіо Svoboda.fm.
Віктор Рог — громадський діяч, видавець, журналіст публіцист, засновник і голова Спілки Української Молоді «Сумщина», перший голова громадської організації Молодіжного Націоналістичного Конгресу, а також член науково-ідеологічного центру імені Дмитра Донцова і редактор газети ОУН «Шлях Перемоги».

Олександр Ясенчук
Світлини Олега ГОЛОВАТЕНКА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *