Культура

Патріотичний бойовик про Чорного ворона

«Чорний ворон» — дуже українопотрібний фільм! Фільм про те, як треба боротися зі споконвічним ворогом і окупантом. Певна річ, це не екранізація, а патріотичний бойовик «за мотивами роману».

Що сподобалось?
Сподобалась Наталя Сумська в ролі знахарки Явдохи (ось як мали би грати решта акторів). Тарас Цимбалюк зумів створити яскравий образ Чорного ворона.

Василь Шкляр доречно зачитав закадровий текст. Сергій Постол хвацько зіграв повстанця, який уміє не тільки стріляти, але й співати. Китаєць Ходя вийшов схожим на романного персонажа.

Чого бракувало?
Ідеології могло б (і мало би бути!) більше. Чому, коли місцеві мешканці запитують «за що ви воюєте», лісові хлопці тільки мовчать у відповідь? Діалоги могли би бути влучнішими. Дикція деяких акторів могла би бути чіткішою, а гра переконливішою…

А загалом лейтмотив фільму вкладається у слова Ході: «Якщо не можеш виграти — захищайся, якщо хочеш виграти – нападай», а ще слова Чорного ворона до окупантів: «Вам ніколи не буде спокою на цій землі. Вам покажуть, чия це земля. Якщо не ми, то наші діти».

І дуже важливо, щоб діти, ровесники Незалежності, знали, хто такі холодноярці і за, що вони боролись.

Павло Щириця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *