Культура

Побажання журналістам

Журналістська праця не щодня щось дає розуму і серцю. Тому доводиться добирати. І тому й іншому. Про інше розповім у новому оповіданні, яке пишу, а про розум додам.

Праця і спілкування

… Заходжу на сесію міської ради перед початком. Ну, потішився кількома придуманими кадрами, ну сфотографував гарних дівчат. Ну, а далі що? Раптом помічаю в залі Василя Чепурного. І тут почалося те, що «розуму». Про що ми тільки встигли поговорили! І про роман Маркеса «Сто років самотності». Згадали про роман «Успіх» Ліона Фейхтвангера. І його варіант на українському грунті, який я не написав у свої 23 роки. І про Івана Франка, про якого знову перечитував Василь…

Врешті Чепурний усміхнувся і сказав:
— Думаю, що це найцікавіше, що прозвучало і прозвучить сьогодні на сесії в цій залі.
І ми від душі обидва розсміялися…

А увечері гуляв як завжди у місті і слухав радіо Культура. Почув блискуче оповідання Івана Франка «Батьківщина» про кохання автора. Кинув Василю уранці: «Ти вчора цікавився Франком. А я якраз увечері слухав інсценізацію його оповідання та розповіді про кохання Франка.

Відпочинок і спілкування

… Коли розум вимагає обмінятися думками про життя, Україну і поміркувати: що відбувається в нашому місті, в журналістиці і громадському секторі… набираю телефоном Олега Головатенка. Він тут, за 1000 кроків від мого дому.

Міркуємо разом. І це відбувається часто. Багато сміємося і жартуємо. Це по-нашому….

Правда, Радіо Культура, мене частенько забирає спілкуватися до Радіотеатру чи Вистави без антракту, Аудіокнижки чи Дивогляду, Літопису чи Імперативу, Радіодетективу чи ФізКультури…

Бадьорість і побажання

… Є ще один друг (турнік — російською) і подруга (перекладина – українською). У саду, під буйним кущем жасмину. Сьогодні, 6 червня 2021 року, зранку перекладина зафіксувала над нею моє підборіддя 9 разів. Непогано для ранку.

Отже, колеги журналісти, бажаю, щоб у вашій роботі і спілкуванні поруч були ті, хто дає радість розуму і серцю. Ну, само собою, не забувайте турбуватися про своє тіло. Щоб вам було з ним комфортно і від нього не шарахали інші.

Владислав Савенок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *