Культура

Шагренева шкіра московської церкви

Вірнопіддана північним загарбникам верхівка Української православної церкви (московського патріархату) продовжує ревно дотримуватися традицій кадебістського стукацтва: чи не щодень строчить доноси в різні міжнародні організації та іноземні посольства.

Скаржиться про «утиски» і «переслідування» в Україні, повідомляє (чемно й дипломатично) 5 каналу директор департаменту у справах релігій та національностей Андрій Юраш.

А «утиски» й «переслідування» направду дошкульні.
Адже ПРОЗРІВАЮТЬ тисячі й тисячі православних українців, які довго були в московитській омані!

За короткий час, відколи ПЦУ отримала від Вселенської патріархії Константинопольської Томос про автокефалію (6 січня ц.р.), кількість приходів, що залишили «найканонічнішу» зі сталінським «томосом» церкву і пристали до першохрещеного Києва, сягнула вже півтисячі приходів. Це більше, ніж за минулі 5 років!

І темпи не спадають.
Відтак, ситуація в УПЦ (мп) нині нагадує шагреневу шкіру, що невпинно зменшується і з такою ж швидкістю розростається в ПЦУ.

Ну, а добре поінформовані про поточний стан речей в Україні та про віддавна традиційну брехливість московитських попів, західні адресати відповідають їм оглушливою… мовчанкою.

Микола Цвірінько

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *