Культура

Схожість на себе

Приїхав із далекої країни приятель, із яким не бачилися тридцять років. «Я би тебе не впізнав десь на вулиці», – кажу. «А я впізнав тебе одразу – майже не змінився». «Просто став схожим на самого себе», – кажу. Поїхали з ним на термальні басейни в Косино. Там мене впізнали і запропонували не платити за вхід. Це гріло не менше, ніж вода.

Потім поїхали на дегустацію на Першу закарпатську палинчарню під Ужгородом, де роблять чудові фруктові дистиляти. Там мене впізнали і подарували яблучне бренді. Цілу дорогу я тримав його на колінах, як немовля.

Потім ми пішли прогулятися парком графів Шенборнів на території санаторію Карпати. Там мене впізнали відпочивальниці з Монастирища, дуже світської зовнішності дами. Попросили сфотографуватися і за це пригостили нас десертом «Три слони». Ми були задоволені, як два слони.

Потім ми пішли міняти фунти на гривні. Мене впізнав валютчик і поміняв за дуже добрим курсом. Я втішився, хоча ні фунти, ні гривні не мої.

Потім ми поїхали вечеряти в ресторан «Козачок» поблизу Чинадієва. Там мене впізнала адміністраторка, чия мати читає книжки, і накрила нас пледами (збиралося на дощ), а потім зробила знижку на 15%.

«Добре тобі тут живеться», – сказав, прощаючись, друг із Лондона.
«Добре бути схожим на себе», – скромно додав я.

Мирослав Дочинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *