Хвиля Десни » 7 Серпня, 2021

Daily Archives: 7 Серпня, 2021

Суспільство

Державна мова вимагає «залізних яєць»!

Published by:

До речі, про масову російськомовність. Є одна країна з величезною кількістю російськомовного населення, яка дуже прикметно ілюструє, що переходити на іншу мову легко і непроблемно зовсім. Це — Ізраїль. Ця країна отримала величезну кількість емігрантів із СССР, для яких російська мова була рідною і взагалі єдиною, яку вони знали, а іврит вони не знали взагалі, бо в СССР вивчення івриту було заборонене.

Continue reading

Культура

Я і Стівен Фрай на фотовиставці

Published by:

Як і всі порядні люди, які хочуть, аби їх вважали культурним авангардом столиці, сходила на фотовиставку «Чутливість. Сучасна українська фотографія», хоч я абсолютно не експертка і зовсім не глибинний знавець сучасної української (що вже казати про світову) фотографії. Тож моя розгубленість від побаченого вимагала або спростування, або підтвердження серед авторитетів. Тому почитала відгуки «великих» про виставку. Одні «великі» писали, що ця виставка – збіговисько пацієнтів Юнга і схиблених вуайєристів, а інша частина «великих» парирувала, мовляв, жовч ваша сочиться, бо вас не запросили до участі…

Continue reading

Суспільство

Історія олімпійського Мішки

Published by:

Олімпіада в Токіо навіяла мені спогади з далекої армійської юності, коли з журналу «Аганьок» під орудою Віталія Коротича, я дізнався про справжню історію олімпійського Мішки, що злетів над Лужниками рівно 41 рік тому. Його модель було створено у 1979-му провідними спеціалістами з аеростатики у кількості двох штук на випадок позаштатних ситуацій.

Continue reading

Культура

Схожість на себе

Published by:

Приїхав із далекої країни приятель, із яким не бачилися тридцять років. «Я би тебе не впізнав десь на вулиці», – кажу. «А я впізнав тебе одразу – майже не змінився». «Просто став схожим на самого себе», – кажу. Поїхали з ним на термальні басейни в Косино. Там мене впізнали і запропонували не платити за вхід. Це гріло не менше, ніж вода.

Continue reading