Культура Суспільство

Війна з диявольщиною

Чистий четвер цього року закривавлений, не відмитися, адже якщо війна відійшла від Сіверщини, то вона вчепилася кривавими пазурями двоголового орла в Донбас, у Таврію, у Запорожжя, у Слобожанщину. І на очах всього світу знищується Маріуполь, а світова демократія нічого не може вдіяти… Триста мирних маріупольців — жінки і діти — досі під завалами після позавчорашньої надпотужної бомби, яку скинули росіяни на лікарню.

Розібрати завали неможливо через бомбардування та й особливо розбирати нема кому — азовці та морпіхи відбивають атаки. Нащо було Зеленському робити тиждень тому заяву про скоре вирішення проблеми Маріуполя, для чого такі обіцянки, за якими — телевізійна порожнеча?

… В Чистий четвер Ісус обмивав ноги апостолам. Цього року Він обмиватиме ноги загиблим захисникам Маріуполя…

Росія відкинула пропозицію ООН про великоднє перемир’я. Що ж, очікувано. Росіяни, які в Страстний тиждень кидають надпотужну бомбу на маріупольців, які отримують у Попасній наказ про вбивство військовополонених, які обстрілюють мирні житлові квартали Миколаєва і Харкова — такі люди не можуть бути істинними християнами. Нагадаю слова їхнього Фьодора Достоєвського: росіяни від православія взяли єдине: перехреститися перед тим, як зарубати сокирою…

Тому і акція 400 чи скільки там священників УПЦ Московського патріархату про суд над московським патріархом Кірілом Гундяєвим важлива, але далеко не вирішальна, адже замість Кіріла може бути Степан, Роман чи Іван, а суть не зміниться — вона в ідеології рашизму в пишній парчі аля-церковності. До речі, з Чернігівщини, наскільки я знаю, цю заяву підписав тільки один москвопідданий священик…

У Чистий четвер Церква журиться навіть за Іудою, бо сьогодні він йде зрадити Ісуса, йде взяти 30 срібняків, але я скажу, що Іуда був набагато більше віруючим, ніж патріарх Кіріл і всі його служки з єпископськими панагіями. Адже Іуді пекли пеком ті срібняки, а Кіріл не переймається ні тютюном, ні горілкою, якими торгує, як і диявольською службою режиму Путіну. Іуда повісився, бо совість мучила, а ні в Кіріла, ні в Онуфрія Березовського проблисків совісті ми не бачимо.

«Сьогодні Іуда покидає учителя…» — співає Церква, а віряни йтимуть увечері з храмів із запаленими свічками, щоб на сволоках хат і лутках вхідних дверей випалити хрести Господнього захисту.

… А Україна воює, захищаючи Європу від диявольщини, мерзотою якої переповнена Росія, яка воює, і Росія, яка мовчить, уподібнюючись Іуді зі срібняками.

Василь Чепурний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *