Культура

Втомлені редактори…

Поки увага прикута до піарних звільнень потенційних корупціонерів новим президентом, в найповажнішій за віком чернівецькій газеті «Буковина» не стало головного редактора…

Анатолій Ісак добровільно написав заяву на звільнення.

Спочатку колектив був агресивно налаштований щодо відставки свого очільника. Але через день-два всі пом’якли і, як один, проголосували за відставку.

Головним редактором обрали журналістку місцевого телеканалу ТВА Оксану Танащик.

Кажуть, що до газети «Буковина» в останні місяці був причетний народний депутат Максим Бурбак. Трохи акцій мали журналісти Вадим Пелех та Юрій Черней.

Сам Анатолій Ісак коментує свою відставку «втомою в умовах, коли друковані ЗМІ ледь виживають».

Це – правда.
Але не він один утомився. У Чернівецькій області ще залишилося п’ять регіональних газет, де втомлені редактори і, де є проблеми з папером, друком, читачами та передплатниками. Але ніхто з них не пішов у відставку…

Що ж насправді сталося у чернівецькій газеті, заснованій ще Юрієм Федьковичем?

Можливо, у когось з’явився інтерес до історичного особняка в центрі міста, де розташувалася редакція газети «Буковина»? Чи, може, Максим Бурбак створює якийсь теле-радіо-газетний холдинг на теренах Буковини?.. Аби на виборах до місцевих рад взяти реванш за програш свій та Миколи Федорука на виборах до Верховної Ради?..

«Час» покаже, як воно буде.
А наразі уважно слідкуватимемо за розвитком подій у газеті «Буковина» та довкола неї.

Петро Кобевко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *