Економіка

«Блокадна суєта» — як гібридний елемент

Щодо блокади залізниці…
Там знову і знову з’являються два відомих персонажі…

Якщо проаналізувати події Майдану в контексті наступних подій, то напрошується висновок, що ці персонажі виникали на Майдані в ситуаціях, які чітко лягали в сюжети Кремля. Москві потрібен був «кривавий» Київ, щоб цим виправдати наступну анексію Криму і повзучу Новоросію.

Зараз ці персонажі знову спливають, тож слід чекати розгортання якогось чергового кремлівського сюжету.

Тепер поза сумнівом — ця «блокадна суєта» виявилася елементом економічної війни проти України, в якій Кремль виграв, а Україна – програла.

Усі війни в історії були гібридними.
Можна умовно виділити чотири їх складових: економічна, дипломатична, військова та інформаційна. Варіації глибини кожної зі складових в кожній війні завжди різні.

Україні вдалося локалізувати і зменшити військову складову війни проти неї. Також вдалося позбутися енергетичного «газового зашморгу». Натомість Україна отримала посилення інформаційної війни, яка була значною від самого початку.

Той, хто говорить про впровадження економічних санкцій, дипломатичних демаршів тощо — свідомо або ні сприяє втягненню України в тотальну війну, на яку, без підтримки світової спільноти, у нас обмаль ресурсів, і що неминуче призведе до різкого погіршення життя людей.

Валентин Ткач

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *