Економіка

«Клубочок» земельного ку(Ч)мівства

… Нарешті заговорили про землю. На всіх телеканалах. Не міг зрозуміти: чому на телешоу роками обговорювалося все, що завгодно, окрім — землі?! Відповідь: «нє фармат».

І ось нарешті зараз, за крок від прірви, ця тема у форматі. Витягли для обговорення навіть Кравчука та Мороза… Кучми не вистачає…

Пригадую запитання Кучмі-президенту на одній з прес-конференцій початку 2000-х: «Вас не дивує масштаб руйнації колгоспних ферм, тракторних станів?..» Відповідь: «Чєм бистрєє развалятся, тєм лучче».

Ось, де корінь нинішньої ситуації із землею!
На зміну колгоспам та розпаюванням угідь одразу мав би прийти ринок землі, ще 20 років тому! У нас же… почався хаотичний, не контрольований процес! Під маскою «мораторію на продаж землі» в Україні «рулят» агрохолдинги, які спустошують села, очищають їх від людей.

Україна гибіє на наших очах уже кілька десятиріч!
Після Кучми були інші президенти, прем’єри, депутати Верховної Ради. І?! Що вони зробили для впорядкування земельних питань?! Тільки — продовжували мораторій на впровадження ринку землі та спонукали її розкраданню (тепер вони виставляють собі це в заслугу, який цинізм!)

Отже «клубочок» треба розплутувати від Кучми, належно «подякувавши» йому за всі злочини із пограбування України. А нинішнім «спадкоємцям» просто не дати можливості законодавчого закріплення в Україні латифундій.

Майдан — так Майдан!

Микола Гриценко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *