Політика

Безглузда війна

Маю колекцію відео з передової, яку зібрав і з українських, і з російських джерел. А там вже фактично не війна одних солдат з іншими, а війна одних операторів дронів з операторами ворожих дронів. Цілодобово (!) проглядається практично кожен крок противника. Власне, так розумію, що російський окупант рветься в місто Вовчанськ не стільки із стратегічних міркувань, а просто щоб набути хоча б щось подібне на бетонне перекриття над собою. Інших варіантів уціліти-вижити немає.

Саме з цією метою російська авіація не шкодує руйнівні потужні авіабомби, щоб зруйнувати міські стіни, за якими можуть укритися українські бійці. І так не лише у Вовчанську. Те ж саме у Часовім Яру, в Купʼянську, Ізюмі… Саме тому ЗСУ інколи відступають від сіл, бо села швидко і остаточно стирають в нуль.

Але авіабомби самі не наступають. Путін і Герасимов женуть буквально на забій своїх контрактників і мобіків. Щоденна статистика втрат росіян давно вже за відміткою 1000. В іншому хоча б трохи притомному суспільстві родичі приречених уже б волали про геноцид росіян. Але вони звикли. Там внутрішній геноцид — постійна практика з невеликими перервами на відлиги.

Вчора прес-с Путіна Пєсков назвав цю війну безглуздою. Не знаю, чи він обмовився, чи в нього вирвалося те, про що в оточенні вождя давно думають ті, хто хоча б трохи здатен думати, але ці слова прозвучали. Війна безглузда для росіян, не ми її розпочинали, нас змусили бити по мордах окупантів, не лишивши нам іншого вибору. Ця війна безглузда для самих росіян. З військово-стратегічної точки зору війна в нинішньому стані не вирішує ЖОДНОЇ складової стратегічної безпеки Росії. Ніякі санітарні зони не здатні вберегти від ракет і дронів противника. Понад те — українські дрони в останні місяці системно знищують у ворога не тільки НПЗ і нафтобази, ми руйнуємо святая-святих ядерної системи стримування Росії — її мережі радіо-локаційного відстеження літаків і ракет від потенційного противника — чи це США чи Китай.

Навіть у Вашингтоні злякалися зухвалості українців — не знаю чи це награний переляк, чи насправді радник Байдена Джейк Саліван в істериці бігає в кабінет шефа.

Путін розхерачує собі голову об українську фортецю. Прибуття нових видів озброєння від партнерів робить поразку Росії у війні невідворотньою. У цій ситуації Путін розуміє, що має лише один шанс перемогти Україну — підірвати нашу фортецю зсередини. Впевнений, що зараз диктатор спрямовує шалені кошти на підкуп колаборантів, “лідерів громадської думки”, “колон дружин військовополонених”, “організованого обурення підняттям тарифів на е-енергію” …

Що-що, а це Путін зятямив добре: “будь-яку фортецю може відкрити мішок із золотом”

Віктор Лешик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *