Хвиля Десни » 1 Червня, 2024

Daily Archives: 1 Червня, 2024

Культура

Лесині джерела біля річки Случ

Published by:

30-31 травня у Звягелі проходила наукова конференція, присвячена Олені Пчілці. Блукаючи містом, звернув увагу на те, що постійно зустрічаються підлітки й жінки схожі на Лесю Українку. Для себе я визначив це як волинський жіночий типаж.

Continue reading

Культура

«Королівство» Ернста Юнгера

Published by:

«Справжнім одкровенням для мене стало те, що одна-єдина людина здатна виявити в собі такі потаємні глибини, черпати звідти такі сили і живити іншу людину такими багатствами, якими не змогли би нас обдарувати ані Цезар, ні Александр Македонський. Там, у глибині, всередині, і є наше королівство, наша монархія, наша найкраща республіка. Там наш садок, наше щастя».

Continue reading

Культура Політика

Актуальність есею Кундери

Published by:

Есей Мілана Кундери під назвою «Трагедія Центральної Європи» — прекрасний текст, написаний у 1983 році. Письменник акцентує на тому, що вже у часи Угорського повстання 1956 року Європа для самих європейців не була цінністю духовною. І нинішні події в Україні підтвержують цей факт.

Continue reading

Політика

Про віслюка і колективного Чемберлена

Published by:

Перші атаки по території Росії американською зброєю можуть розпочатися в найближчі години або дні. Про це повідомляє газета The New York Times (NYT) з посиланням на американських чиновників. За даними джерел видання, глава Пентагону Ллойд Остін уже дав дозвіл Україні відкривати вогонь з американської зброї по військових цілях на російській території.

Continue reading

Політика

Безглузда війна

Published by:

Маю колекцію відео з передової, яку зібрав і з українських, і з російських джерел. А там вже фактично не війна одних солдат з іншими, а війна одних операторів дронів з операторами ворожих дронів. Цілодобово (!) проглядається практично кожен крок противника. Власне, так розумію, що російський окупант рветься в місто Вовчанськ не стільки із стратегічних міркувань, а просто щоб набути хоча б щось подібне на бетонне перекриття над собою. Інших варіантів уціліти-вижити немає.

Continue reading