Політика

Богдан, син Василя…

Богдан Яременко — син Василя Яременка, засновник «Майдану закордонних справ», а тепер «слуга народа», просуває в інформаційний простір ідею відмови від допомоги українцям американських військових інструкторів…

… І, можливо, відмови від намірів України щодо вступу в НАТО заради полегшення переговорів з РФ про деокупацію Донбасу.

Позиція нардепа Б. Яременка шокувала багатьох в Україні та збурили соціальну мережу. У декого навіть викликала обурення.

… Пам‘ятаю його чубатим хлопчиком п‘ятирічного віку… Не забуваю й те, що він не пристав до кола моїх друзів, коли я запросив його п‘ять років тому до групу, аби просувати в Україні системні зміни…

Зараз українську політику активно роблять діти моїх компартійно-номенклатурних колег, а також неноменклатурних приятелів і друзів.

Богдан — один із таких.
Він доводиться сином одному із найбільше шанованих мною старших колег та одному з найулюбленіших викладачів Київського університету ім.. Т.Шевченка і моїх також студентів — Василеві Васильовичу Яременкові.

Можна припустити, що між сином Богданом та батьком Василем виникли ідеологічні розбіжності, які можна тлумачити за Гоголем («Тарас Бульба») або принаймні як конфлікт поколінь.

Не забувайте й те, що Б. Яременко служив у Туреччині не звичайним дипломатом, а консулом. Статус консула є особливим завдяки тому, що він представляє за кордоном силове відомство. На консула не поширюється влада надзвичайного й повноважного посла. Як казав мені Ю. Щербак, єдине, що може зробити посол, щоб вплинути на консула, це… виматюкати його.

Володимир Іваненко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *