Політика

Браво, Курт!

Держсекретар США Ентоні Блінкен дістав чергового щигля по носі… Позавчора він  розпинався в Брюсселі у штаб-квартирі НАТО, буцім Вашингтон проти відправки закордонних військ в Україну, а також США виступають проти ударів України по інфраструктурі РФ.

Щодо першого питання — президент Франції Емануель Макрон заявив американському посланцю, що його слова стосовно дислокації іноземних військ в Україні є виваженими й добре продуманими і президент Франції не збирається змінювати свою позицію. Крім того ця ініціатива Франції не ставить на меті втягнути у війну увесь блок НАТО.

Стосовно другої вимоги Вашингтона — США проти ударів ЗСУ по території Росії. Добрячого щигля Ентоні Блінкену “відвісив” його колишній колега, американський дипломат, колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер. Він зауважив, що заборони Заходу атакувати підприємства на території РФ є способом “воювати, коли одна рука зв’язана за спиною”.

Обмеження, які ставить нинішня адміністрація США перед Україною щодо атак на Росію, Волкер бачить у такий спосіб: «Це чесна гра – завдавати ударів по території Росії і зокрема по ворожій інфраструктурі, це повністю відповідає дотриманню правил бойових дій», – заявив американським ЗМІ Курт Волкер.

Також він зазначив, що Путін “повинен отримати сигнал, що він ніколи не виграє”. Натомість кожна затримка з фінансуванням на Заході може бути сприйнята в Кремлі як ознака браку рішучості.

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *