Політика

Британська парасоля для Залужного

Те, що я скажу, відоме багатьом, але не загалу. Залужний їде послом саме у Великобританію не випадково. Справа в тому, що саме Великобританія пролобіювала і прочавила призначення Валерія Залужного головкомом ЗСУ, а його команду з Сергієм Шапталою — на генеральний штаб у липні 2021-го — напередодні широкомасштабного російського вторгнення.

Коли влада загравала з Путлером, вляпалася у Вагнергейт та зухвало ігнорувала попередження західних союзників про велику війну. Це був свідомий крок британців на допомогу нашій країні в тій непростій ситуації. Про який знали і США.

Це призначення дозволило Україні отримати компетентне й дієздатне військове керівництво, яке організувало збройний опір української нації та забезпечило збереження державності у найкритичніший момент.

І, вважаю, зараз британці роблять все, щоби допомогти нам зберегти Залужного на майбутнє. З його авторитетом, рейтингом довіри суспільства, професійними знаннями та державницькою позицією. Які ще знадобляться Україні.

Саме для цього його забирають послом у Лондон і роблять все, щоби захистити фізично. Щоби вивести з під удару, тіньового тиску, врятувати від чергових посилок з бойовими гранатами…

І влада, яка не надавала Залужному державну охорону навіть тоді, коли він обіймав посаду Головкома воюючої країни (!) — змушена з цим погодитись. Бо надміру залежна від підтримки Великобританії та західних союзників. Хоча й використовує це як заслання рейтингового опонента.

Єдине, від чого за звичкою не може втриматися Банкова, так це від інтриг і пліток про звільнення екс-головкома з армії, без якого було би неможливе його призначення на посаду посла.

Андрій Денисенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *