Політика

Чорна невдячність «мудрих народів»

Чорна невдячність — це вада не лише «мудрого українського народу». Свого часу «мудрий британський народ» із захопленням аплодував «миротворцю» Чемберлену, котрий привіз з Мюнхена «мир». А при згадці про Черчилля народ скреготів зубами, бо хтось пустив чутки, що він намагався узурпувати владу в компанії з королем і взагалі сер Вінстон «очолював партію війни», був «олігархом» та аристократом.

А аристократ для пролетарія не друг і не брат.

Черчилль наполягав на тому, аби зупинити нацистів доки не пізно, але «мудрий британський народ» воювати не хотів. Хто такі чехи, словаки, австрійці та євреї, щоб заради них британські хлопці проливали кров? Як класно, що Чемберлен зустрівся з Гітлером «посередині», зазирнув йому у вічі, побачив там мир і про все «домовився». Тепер «бариги» на чолі з Черчиллем не наживатимуться на війні.

Усе змінилося, коли з`ясувалося, що Чемберлен, м`яко кажучи, помилявся, і що з Гітлером домовитися неможливо, а британський прем`єр насправді дивився Адольфу не у вічі, а в інший місце. Дорогоцінний час було згаяно і Гітлер, за сприяння СРСР, побудував страшну військову машину.

І тоді довелося звертатися до сера Вінстона. І зносити на площі алюмінієвий посуд для будівництво літаків (якийсь серіал мені це нагадує), мусили відгвинчувати мідні та латунні ручки на дверях Оксфордського університету, аби було з чого виготовляти набої.

Але от що дивно: не пройшло й трьох місяців після капітуляції Третього Рейху, як «вдячний британський народ» вказав Черчиллю на вихід. Виявилося, що Черчилль – алкоголік, очолював «партію війни», яка на ній наживалася і довів британський народ до зубожіння.

Замість Черчилля обрали соціаліста Еттлі, котрий обіцяв побудувати «державу загального благоденства» (нічого не нагадує?), знизити ціни та побороти «бариг».

А знаєте, який статус мав Черчілль після своєї відставки?
ХРАНИТЕЛЬ НАЦІЇ. Керував Еттлі, а хранителем нації був Черчілль. Хоча по життю був далеко не ангелом, і це ще м`яко сказано.

А у 2002 році, через 37 років після смерті, сера Вінстона Черчилля було визнано найвеличнішим британцем в історії.

Цікаво, що абсолютно так само і «мудрий французький народ» вчинив після війни із Шарлем де Голлем…

P.S.
До речі, Черчилль зіграв надважливу і дуже брудну роль в історії України, зокрема у подіях навколо т. з. «Волинської різанини». О!, там цілий детектив… Але то вже інша історія.

Павло Бондаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *