Політика

Чи заробить Єрмак дві кольчуги?

Ті, кого заінтригували «кольчуги», нехай знайдуть в інтернеті історичну довідку про Єрмака, хана Кучума та Івана Грозного… А в нашій добі ми переживаємо, на жаль, ті самі граблі, що були в 2014 році.

Пам’ятаєте, як після призначення Порошенком на пост заступника глави АП у справах зовнішньої політики Валерія Чалого, той безпардонно перебрав на себе ще й функції глави МЗС? Те ж саме і навіть гірше ми спостерігаємо зараз. Людина, яка жодного дня не працювала у дипломатії і сфері міжнародних відносин перетягла ковдру МЗС на себе.

Пригадую, як негативно відреагували професійні і кадрові дипломати на заяву новоспеченого глави Офісу президента Андрія Єрмака про те, що він залишає за собою право опікуватись і курувати питання зовнішньої політики України. Лана Дзеркаль зробила першою демарш проти такого шабашу глави ОП.

І ось цей «опікун» за методичкою Кремля намудрагелив. Замість того, щоб зробити усе можливе, аби вислизнути з нормандсько і мінської пастки, він ще більше затягує цей зашморг на шиї України. За фактом відбулося ось що: у середині ТГК була створена, за згодою з так званим міністром закордонних справ ЛНР Владиславом Дейнегою ще одна структура — Консультативна рада. Про згубність цієї «Ради» хто лиш не говорить!

А як же ж тоді із напрацюваннями команди колишнього глави МЗС Вадима Пристайка про те, що у випадку невиконання Росією Мінських дововленостей і неприпинення війни на Донбасі, Україна вийде із Мінського перегоморного процесу і Нормандського формату? Адже саме для цієї мети команда Пристайка нарощувала дипломатичні сили і готувала потрібні механізми.

Тепер Вадима Пристайка, фактично, відсторонили від справ пов’язаних з Мінським процесом і від участі у переговорах «Нормандської четвірки». Це потужний удар по українській дипломатії.

Гаразд, скажете ви, але ж Вадима Пристайка змінив фаховий дипломат Дмитро Кулеба. Так, Дмитро Кулеба кадровий, рафінований і потомствений дипломат. Але слабкість Дмитра Кулеби полягає якраз у тому, що він інтелігент і грає за правилами. Кулеба, на жаль, не здатний нахабно перти буром і йти до мети по трупах, як це вміє і робить Андрій Єрмак.

Андрій Єрмак — це Медведчук №2. Однаковісінький типаж, як на мене!!!

Ростислав Демчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *