Політика

Дуля в кишені для Гончара і Джойса

Зеленський бреше. Точніше, бреше його, так звана, команда. Ті, хто пише замість нього до Фейсбук і потім ЗМІ поширюють це під шапкою «Зеленський сказав» або «Зеленський дав відповідь»…

Чому ці люди брешуть?
Відповідь знає кожен, хто не вчора народився. Бо кожен із нас, українці, одного разу вже брехав і тішився з того.

Наприклад, брехав я.
В школі та університеті. Хто читає мене в соціальній мережі, знає — я ненавиджу творчість Олеся Гончара. Це гіперраданська література. Включно з легендарним «Собором».

Учень 9-10 класів Андрій Кокотюха вголос говорив це вчительці української літератури. Моя ненависть до Гончара була такою, що вчителька бігала на уроках до парторга школи, він же — наш класний керівник, аби той «заспокоїв Кокотюху».

Проте шкільний твір на тему «Прапороносців» я писав на 5+. Чому? Бо я не міг написати в шкільному творі, що «Прапороносці» — га*но, Гончар — радянський мудак.

Скажіть, тільки чесно: хто написав таке в шкільному творі? Навіть якщо поділяєте мою позицію — ви писали в шкільних творах те, що не сподобається педагогу? Уй! Те саме в університеті. На словах ми, студенти, ненавиділи Леніна. В 1987-1992 роках це вже було можна. Проте НЕ КОНСПЕКТУВАТИ роботи Леніна ми не могли. Бо заберуть стипендію й таке інше.

Отже, в школі і вузі я — і ви теж, не відвертайтеся! — могли мати власну думку, проте на уроках і парах відповідати так, як того вимагає викладач.

Зараз те саме!
Ви знаєте краще за мене, що модерніст Джеймс Джойс — га*но, нечитабельний автор. Проте вголос його хвалите, бо так треба. І ті, хто пише замість Зеленського звернення, які вам так подобаються, роблять те саме. Вони так не думають. Просто так треба писати.

Насправді ж вся ця бражка, яка пише від імені Зеленського і в якої шеф — Дмитро Разумков, так не думають про Росію і Путіна. Вони — проросійські. Вони ватні. Вони хочуть миру з РФ на умовах Путіна. Вони хочуть керувати Федеральним округом Російської Федерації.

Але вголос цього не можуть сказати. Так само, як ви не можете визнати Джойса га*ном. А я — не міг НЕ КОНСПЕКТУВАТИ ЛЕНІНА в радянському університеті. І не міг НЕ НАПИСАТИ ПРО ГЕНІЙ ГОНЧАРА в радянській школі.

Вони тримають дулю в кишені.
Скоро покажуть вам.

Андрій Кокотюха

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *