Політика

Дивне місце — готель «Україна»…

20 лютого 2014 року одним із епіцентрів подій — хай пасивним — став столичний готель «Україна». Тоді це був фактично гуртожиток немісцевих народних депутатів, серед яких найпомітнішою була група з фракції «Свобода». Того ранку там призначили збори фракції, які утім так і не почалися — довкола завирувала бійня.

Власне, саме тому там опинився Руслан Кошулинський, який тягав поранених, вискакуючи з-за рогу готелю, поруч Олег Осуховський, у себе (здається на 6 поверсі) був Олександр Сич
, який просто з вікна, яке виходило на Інститутську, бачив початок стрільби по людях. По самому готелю теж хаотично літали кулі — одна з таких пробила перегородку номера депутата Андрія Міщенка, залишивши філігранну дірку у віконний шибці в коридорі.

Фойє готелю «Україна» поступово перетворилося на шпиталь (ліворуч від входу) і на морг (праворуч від входу). Здається, в цей час там опинилась і Ольга Богомолець, але за переказами була страшенно деморалізована — її спровадили з приміщення. Стійкими санітарками для поранених були Ірина Сех та Ірина Фаріон, які ходили в калюжках крови, але тримали себе в руках.

Всі чекали ще штурму готелю. І багатьом здавалося, що тоді це було найнебезпечніше місце в епіцентрі боїв. Говорили, що будуть «зачищати» поверх за поверхом. Принаймні, хаотична стрілянина по вікнах готелю велася постійно. І всі знали, що там сидять помітні «призвідці» Майдану.

Дивне місце — готель «Україна»…

Ростислав Мартинюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *