Політика

Свята неділя із ленінопадом

У Святу Неділю впав Лєнін у Чернигові. Рівно 7 років тому. Одночасно самоліквідувалася бомжатня московського патріархату побіля стін катедрального Катеринівського собору, яка роками розводила там пацюків і тарганів, а свій намет увінчала тоді мало кому відомим прапором терористичної організації «днр».

Одночасно в Чернигівській області, яка ще в часи Ющенка була міцним плацдармом КПУ, піднялася одна з найпотужніших хвиль лєнінопаду — московські боввани один за одним валилися в Козельці, Коропі, Борзні, Дмитрівці, Новій Басані, Прилуці, Ніжені, Варві, Бобровиці, Лемешах — всього у понад 100 населених пунктах краю за кілька діб. Після невеличкої затримки демонтовано циклопічну фігуру вбивці у Бахмачі.

Практично ніде не чекали рішень про демонтаж від органів місцевої влади, які в більшости випадків ще МРІЯЛИ затягнути невідворотню декомунізацію – «а давайте зберемо сесію, а давайте проведемо слухання, а давайте оцінимо мистецьку вартість…» Геть, лукаві!

Особливо важливим був швидкий демонтаж московського боввана у Чернигові. Це був сигнал, що північ готова воювати за нову Україну. І коли війна таки почалася, тут були сформовані боєздатні добровольчі батальйони, зокрема «Чернігів-1».

Та й сама РФ, попри готове рішення Совєта Федерації про інтервенцію в Україну, не ризикнула завести війська через північний кордон та швидко окупувати Чернигів, зваживши на небезпеку потужного партизанськогг опору.

Отака була Свята Неділя 2014.

Ростислав Мартинюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *