Політика

Хто, даруйте, сволота — Трамп чи мужнє НАТО?

… I пішли соціальною мережею гуляти екскрименти з вентилятора: «Трамп закликає путіна напасти на країни НАТО!» Сорос-«ЗМІ» України, яким брехати — мов дихати, розігнали амбре на всю потужність. Байдуже, що так само «правда», як «він хоче Такера Карлсона зробити віце-президентом», і що корови літають. Хто в нас коли звертав увагу на хоч трохи грамотний переклад з англійської?!

Щодо розуміння Трампівського сарказму і хоч трошки аналізу ситуації – так то не просто вищий пілотаж, а й «справа геть непотрібна», наших людей так привчили.

Ок, що сказав, буквально, на тему спілкування з лідерами країн НАТО, які не поспішали робити внески своїх держав у спільну безпеку: «Ви не заплатили? Ви – порушник? Ні, я не збираюся вас захищати. Більше того, я буду заохочувати їх [росіян] робити, що їм з біса заманеться. Ви повинні платити. Платити за рахунками». («You didn’t pay? You’re delinquent? No, I would not protect you. In fact, I would encourage them to do whatever the hell they want. You gotta pay. You gotta pay your bills»).

А тепер переклад з Трампівської ще менш політкоректною: «Або ви в Європі не жуєте шмарклі, готуєтеся до війни, визнаєте, що рф, китай та інший брікс – це реальна небезпека, для всіх. Вкладаєте належні кошти у власні збройні сили тощо. Або – йдіть до дідька і дайте Америці спокій! Вона вам нічого не винна, має власних проблем по вуха. В т.ч. і завдяки НАТОвській беззубості, коли терористи спокійно собі мандрують через європейські кордони до Мексики, а далі – через південний американський кордон. Не хочете робити своїх внесків – прошу дуже, йолопів лише біда навчить! Як-от ваня-асвабадітєль. Але тоді, коли пізно буде, не просіть мене вас рятувати».

Може, й справді пора змінювати саме на таку риторику для «європартнерів»? До кого досі не дійшло ні про Бучу, ні про Маріуполь, ні про інше. І чиє «супер-озброєння», надане ЗСУ, на полі бою застрягає у болоті й ламається, мов іграшкове. І чию стратегію ведення бою, якої навчали у своїх тренувальних центрах, наші хлопці зі спокійним серцем посилали вслід за кораблем і тому залишалися живими. Бо навіть паперу не варті «інструкції», на якому надруковані, застарілі й неефективні.

Промовчу про «мільйон снарядів», яких навіть всім європейським миром не спромоглися виробити. Про спустошені, як самі голосять – всього за 2 роки війни в Україні! – склади озброєнь незручно нагадувати. Це – “потужний військовий альянс”?

То хто тут, даруйте, справжня сволота? Трамп, базару хронічно нефільтруючий, чи мужнє НАТО, що ніяк прокинутися не може?

Насамкінець, про Карлсона, що спершу поїхав дахом, а потім поїхав до путіна в гості. Минулого тижня мені пачками слали посилання на Трампів колишній стьоб, що «зробив би цього хлопця віце-президентом». Еге, ж, «зробив би» – після всіх гидот, написаних про Трампа Такером у приватному листуванні! Оприлюдненому, до речі.

Дональд, крім усього, має не тільки своєрідне почуття гумору, але також, кажуть, чоловік злопам’ятний. Дуже не любить, коли хтось йому публічно кидається на шию, а поза очі поливає брудом. Як-от Такер, щира душа – чого не зробиш задля високих рейтингів! То хіба Байденом треба бути, аби болтолога й корисного путінського ідіота призначити другою людиною в країні?

Але ви, віряни байдо-«правди», вірте собі далі, чим вас годує ресурс «Українська кривда», смачного.

Людмила Пустельник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *